Siguranța și protecția seismică din țara noastră

Reprezentanții Patronatului Proiectanților în Construcții din România (PPC) au participat, astăzi, la dezbaterea privind siguranța și protectia seismică din țara noastră, organizată de Academia Română și Curtea de Conturi.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate și analizate riscurile cutremurelor și nevoia unor eforturi substanțiale pentru prevenirea efectelor curemurelor. Printre priorități, au fost menționate consolidările necesare clădirilor marcate cu bulină roșie, nevoia de alocare suplimentară de fonduri și asumarea responsabilităților din partea instituțiilor în drept. O atenție specială a fost acordată clădirlor construite înainte de anul 1940, printre care numeroase spitale și școli la nivel național.

Din delegația PPC condusă de prim-vicepreședintele Dragoș Marcu, prim-vicepreședintele, Florin Nistor și directorul executiv al Patronatului, Marius Alecu au mai făcut parte Mădălin Coman, Mihai Dima, Florin Tilimpea.

Prezența delegației PPC la dezbaterea organizată de Academia Română și Curtea de Conturi este parte a responsabilităților asumate privind aspecte esențiale legate de siguranța și protecția seismică. PPC oferă, astfel, un semnal de implicare profundă și un angajament ferm în abordarea și soluționarea unora dintre cele mai presante probleme ale societății românești, subliniind rolul esențial pe care îl joacă în promovarea măsurilor de prevenție și siguranță la nivel național.
Presă
5.03.2024