Proiecte de Regenerare Urbană de miliarde de euro – miza dezvoltării urbane pentru următorii ani

În cadrul ediției 8 a Galei Smart City Industry Awards (SCIA), principalul eveniment dedicat Industriei Smart City din România, Patronatul Proiectanților în Construcții (PPC) a fost partener instituțional, fiind reprezentat de Alexandru Fulga, președinte și de Radu Dragomir, vicepreședinte.

Evenimentul a marcat și încheierea acordului de colaborare cu Asociația Română pentru Smart City (ARSC), parteneriatul reflectând o strategie comună și o viziune împărtășită asupra viitorului urban, evidențiindu-se ca un catalizator pentru industria orașelor inteligente, cea mai dinamică și promițătoare direcție de creștere din România.

Parteneriatul dintre PPC și ARSC reprezintă un model de succes pentru sinergia dintre sectoarele construcțiilor și tehnologiei smart city, demonstrând că prin colaborare și inovație putem construi orașe și comunități care nu doar că răspund nevoilor actuale, dar acestea pot anticipa provocările și oportunitățile viitorului”, a declarat Alexandru Fulga, președintele PPC.

PPC joacă un rol esențial în modelarea peisajului construcțiilor prin promovarea standardelor de excelență, inovație și sustenabilitate. Participarea activă a PPC la SCIA 8 și implicarea directă în dialogul strategic cu ecosistemul ARSC subliniază angajamentul față de adoptarea soluțiilor Smart City și integrarea acestora în proiectele de regenerare urbană și construcții, contribuind semnificativ la realizarea unei viziuni comune pentru comunități urbane mai inteligente, eficiente și conectate.

Totodată, Parteneriatul strategic între PPC și ARSC deschide noi posibilități pentru implementarea tehnologiilor avansate și practicilor inovatoare în domeniul construcțiilor și urbanismului. Această colaborare este o oportunitate pentru a consolida legăturile între sectorul construcțiilor și ecosistemul orașelor inteligente, oferind o platformă de schimb de cunoștințe, experiențe și cele mai bune practici. Astfel, PPC contribuie nu doar la dezvoltarea infrastructurii urbane, ci și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, promovând soluții care adresează provocările complexe ale urbanizării contemporane.

Gala SCIA 8 a prezentat proiecte în valoare de peste 2 miliarde de euro, evenimentul fiind o demonstrație clară a potențialului imens pe care colaborarea dintre PPC și ARSC îl poate avea, a declarat Radu Dragomir, vice-președinte PPC. Este un moment important pentru industria construcțiilor și pentru ecosistemul orașelor inteligente din România, marcând începutul unei perioade în care inovația, tehnologia și sustenabilitatea sunt pilonii centrali ai dezvoltării urbane”.

Presă
10.04.2024