Președintele Patronatului Proiectanților în Construcții din România, Alexandru Fulga, a participat miercuri, 2 aprilie, la conferința „România și OCDE – Principalul Proiect de Țară după NATO, UE și Schengen”. Evenimentul de anvergură a fost organizat de Calea Europeană, principala platformă media în domeniul afacerilor europene din România, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders, AmCham România, CCIFER și AHK România, organizații fanion în dezvoltarea economică a României.
Alexandru Fulga a subliniat importanța sectorului construcțiilor pentru economia națională și rolul esențial al proiectanților în realizarea obiectivelor economice ale țării.„Sectorul construcțiilor joacă un rol esențial în dezvoltarea economică a României. Proiectanții, prin expertiza lor tehnică și prin inovarea continuă, joacă un rol decisiv în realizarea unor proiecte care nu doar că susțin creșterea economică, dar contribuie și alinierea la standardele internaționale. Contribuția sectorului nostru este esențială pentru atingerea obiectivelor privind dezvoltarea sustenabilă și modernizarea infrastructurii naționale, iar aderarea României la OCDE va aduce noi oportunități pentru consolidarea acestui sector pe plan european și internațional,” a afirmat Alexandru Fulga.
Conferința a fost deschisă de președintele interimar al României, Ilie Bolojan, premierul Marcel Ciolacu și secretarul general al OCDE, Mathias Cormann. Evenimentul a reunit oficiali naționali și internaționali, reprezentanți ai mediului de afaceri, experți și factori de decizie, având ca scop analiza progresului României în procesul de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Aderarea la OCDE reprezintă un obiectiv strategic național major, similar cu integrarea în NATO, Uniunea Europeană și aderarea la Spațiul Schengen. România a îndeplinit deja peste jumătate dintre criteriile necesare și se preconizează că procesul de aderare ar putea fi finalizat în anul următor.
În cadrul evenimentului, dezbaterile au fost structurate în sesiuni de lucru dedicate progreselor României către standardele OCDE din perspectivă politico-instituțională și reformelor necesare din perspectiva mediului de afaceri.




